Leírás
A limoncellok közül is kiemelkedik az úgynevezett Limoncello di Crema, mely Limoncello és tejszín házasításával születik. A Bottega Limoncello di Crema az egyik legkiválóbb ilyen tejszínes likőr, mely gazdag gyümölcsösséggel és bársonyossággal kecsegtet.
A Bottega Likőrök Olaszország legkiválóbb párlatainak felhasználásával készülnek, a likőrcsalád tagjai között találhatunk grappa alapú likőrkülönlegességeket, illetve citromos italokat is, mint a Limoncello. A likőrhöz a napsütötte olasz tájon termő kiváló citromok héját használják fel, melyeket jó minőségű alkoholba áztatnak. Az áztatás során kioldódnak a citromhéjban rejlő illóolajok, melyek fantasztikus zamatot és aromát kölcsönöznek az italnak. Végül a macerált párlatot cukorral gazdagítják és palackozzák.
A Limoncello (más néven Limoncino) egy édes citromlikőr, az olaszországi Campania régió egyik tipikus gasztronómiai terméke, amely a XIX. század végén született. Akkoriban egyszerűen alkohol, citrom és cukor szakszerű keverésével állították elő. Az első írásos feljegyzései Capri-szigettel kapcsolatosak, ahol 1900-ban a "limoncello" védjegyet először regisztrálták. Ugyanakkor vannak erre az időszakra vonatkozó dokumentumok, amelyek szerint a citromlikőr már szerepelt a Sorrento család asztalán, amelyet aperitifként vagy emésztést segítő szerként használtak.
Vélemények
Paraméterek
Palackozó | BOTTEGA SPA. |
Ürtartalom | 0,5 l |
Alkoholtartalom | 15 % |