Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gin Akadémia

GIN AKADÉMIA I. RÉSZ - GINRENESZÁNSZ

GIN AKADÉMIA I. RÉSZ - GINRENESZÁNSZ

A napjainkban második aranykorát élő gin az egyik legegyszerűbb, ugyanakkor legsokoldalúbb párlatok közé tartozik. Egyszerű gyártási technikája és a felhasználható alapanyagok mennyisége a végtelen lehetőségek tárházát nyitja meg a régi és új lepárlók elő

Ezekre a kérdésekre és még sok másra kíván fényt deríteni Gin Akadémia sorozatunk, amely  az érdeklődőkkel megismerteti mindazt, amit a ginekről tudni érdemes.

GIN AKADÉMIA II. RÉSZ: A GIN FŰSZERNÖVÉNYEI: ÍZEK, AROMÁK, ZAMATOK

GIN AKADÉMIA II. RÉSZ: A GIN FŰSZERNÖVÉNYEI: ÍZEK, AROMÁK, ZAMATOK

Miután megismerkedtünk a gin fogalmával, nézzük meg, melyek azok a fűszerek, amelyeknek jellegzetes, vagy épp egyedi ízvilágukat köszönhetik.

GIN AKADÉMIA III. RÉSZ: A LEGGYAKORIBB GINFAJTÁK

GIN AKADÉMIA III. RÉSZ: A LEGGYAKORIBB GINFAJTÁK

Most, hogy megismerkedtünk a ginek technikai hátterével, lássuk, milyen formákban láthatjuk viszont őket a nagyvilágban.

GIN AKADÉMIA IV. RÉSZ: GINTÖRTÉNELEM

GIN AKADÉMIA IV. RÉSZ: GINTÖRTÉNELEM

Az előző részekben megismerkedtünk a gin fogalmával, gyártásának csínjával-bínjával, legfontosabb alapanyagaival. Viszont ahhoz, hogy valóban értékelni tudjuk ezt a nagyszerű italt, tudnunk kell, hogyan jutottunk el évszázadokon keresztül azokhoz a márkák

GIN AKADÉMIA V. RÉSZ: ÚT A MINŐSÉGI GINEK FELÉ

GIN AKADÉMIA V. RÉSZ: ÚT A MINŐSÉGI GINEK FELÉ

Ebben a részben a gintörténelem kerekét forgatjuk tovább, és még közelebb kerülünk a minőségi ginek felé.
Több sikertelen kísérlet után végül 1751-ben bevezetett „Tippling-határozat” hozta meg a változást. Ez szabályozta, hogy ki készíthet és adhat el gint, az adókat pedig megemelték, így az ital minőségének ellenőrzése és eladása irányíthatóvá vált. Ennek, valamint az árak növekedésének köszönhetően a 18.század végére a „ginőrület” véget ért, és átadja helyét a ma is ismert minőségi ginek kialakulásának és az italkultúra fejlődésének.

GIN AKADÉMIA VI. RÉSZ: A GIN LEGJOBB BARÁTJA: A TONIK

GIN AKADÉMIA VI. RÉSZ: A GIN LEGJOBB BARÁTJA: A TONIK

A változatos ginek előnyeit szépen kiemelhetik a hozzáillő tonikok. Kicsit körbejárjuk e nagyszerű keserédes üdítőt.

GIN AKADÉMIA VII. RÉSZ: GINMÁRKÁK

GIN AKADÉMIA VII. RÉSZ: GINMÁRKÁK

Most, hogy megismertük a gin technikai és történelmi hátterét, el kell döntenünk, hogy melyik gineket szeretnénk közelebbről megismerni újdonsült szaktudásunkkal felvértezve.

Bármennyire is szeretnénk, sajnos több száz jobbnál-jobb ginmárkát nem tudjuk itt felsorolni, viszont – a teljesség igénye nélkül - lássunk egy apró válogatást azok közül, amelyeket szívesen ajánljuk azoknak, akik „fejest akar ugrani” a ginek által nyújtott ízkavalkádba.

GIN AKADÉMIA VIII. RÉSZ: GINKOKTÉLOK

GIN AKADÉMIA VIII. RÉSZ: GINKOKTÉLOK

Gin Akadémiánk utolsó részében megismerkedünk néhány fontosabb gint tartalmazó vagy ginalapú koktéllal, amelyek reméljük, kellő inspirációt adnak mindenki számára.