Leírás
A mezcal (ejtsd: "meszkál") olyan égetett szesz, melyet egy agávéféle, a Mexikóban őshonos közönséges agávé erjesztésével és lepárlásával készítenek. Ma a legtöbb helyen ugyanúgy az agávé pinának (ananász) nevezett, a növény letisztított részéből, és ugyanazzal a módszerrel készítik a mezcalt, mint 200 évvel ezelőtt.
A Gusano Rojo hazájában, Mexikóban a legnépszerűbb mezcalnak számít. Figyelem, ne lepődj meg, ha furcsa dolgot találsz a palackban! Minden üvegbe kerül egy agávé kukac is, amelyről az ital a nevét kapta! A sok évtizeddel ezelőtt Sr. Jacobo Lozano Páez által megalkotott italt teljes mértékben agávé növényből készítik.
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Paraméterek
Palackozó | N.A. |
Régió | Mexikó |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 38 % |