Leírás
A rakı a törökön nemzeti italának tekinthető, Anatóliához kötődő különálló párlatkategória. Szőlő, ánizs és lepárlás: itt kezdődik a rakı útja. Íze és megjelenése (amely opálos fehérré változik, amikor vízzel elegyítjük) egyedi, csak a rakı-ra jellemző. Ez az egyetlen alkoholos ital, amely a saját gasztronómiai kultúrájából fejlődött ki.
A mediterrán térségben számos ország állít elő ánizsalapú párlatokat. A rakı, az Ouzo, a Pastis és a Sambuca mind saját földrajzi eredetvédettségel rendelkeznek, de különbözőek, ami az alkotórészeket, az előállítás módját és a cukortartalmat illeti. A rakı esetében az a különleges, hogy csak magas minőségű szőlőt és ánizst használnak fel a lepárláskor, nincs más összetevő, illetve a rakı tartalmazza a legkevesebb cukrot.
Vélemények
Paraméterek
Palackozó | ALLIED |
Régió | Törökország |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 45 % |