Teeling Peated Baltic Porter Finish (0,7 l, 46%)

Teeling Peated Baltic Porter Finish (0,7 l, 46%)
Alkoholtartalom 46 %
Ürtartalom 0.7 liter
Gyártó n.a.
Palackozó TEELING
Érlelési idő n.a. év
Normál ár a Whisky shopban
13 290,00 Ft
12 490,00 Ft

Nincs készleten

Értesítsük, ha a termék újra elérhető lesz?

Ezt a whiskyt egy független ír cég, a Teeling Whiskey  Company adja ki, akik nem mellesleg saját lepárló építésébe kezdtek 2014-ben. Ezzel 125 év után az első újonnan megnyíló lepárló lett Dublinban, ezzel élesztve újjá a nagy múltú dublini whiskeyfőzést. A Teeling név nem újdonság az ír whiskey-ipraban, hisz a család 1782 óta főzött whiskeyt. Most pedig újra fognak, hisz a fiatal Teeling generáció, Jack és Stephen, a márka újjáélesztése után, 2015 tavaszán megnyitotta saját főzdéjét is.

Ennél a kiadásnál az alap prémium blended whiskey-t először 6 évig bourbonhordókban érlelték, majd 6 hónapra a litván Genys Brewing Company sörfőzde tőzegelt árpával készülő, peated imperial porter fajtájú sörét tartalmazó hordóiba került.

Limitált kiadás, 1200 palack készült belőle.

Az elmúlt két évben a Teeling whiskeyk már több, mint 70 díjat nyertek rangos versenyeken. 2015-ben például 3 versenyen (IWSC-International Wine&Spiritis Competition, Spirit's Masters Awards, San Francisco World Spirits Competition) összesen 9 arany érmet nyertek, köztük a Small Batch 2 aranyat és egy dupla aranyérmet, amellyel a legjobb ír blended whiskey lett. Bővebben erről ITT.

Nincs értékelés

Értékelés