Rum Plantation Trinidad 2002 Single Cask (0,7l, 48%) WhiskyNet Edition

Rum Plantation Trinidad 2002 Single Cask (0,7l, 48%) WhiskyNet Edition
Alkoholtartalom 48 %
Ürtartalom 0,7 liter
Gyártó MAISON FERRAND
Palackozó MAISON FERRAND
Érlelési idő 18 év
Normál ár a Whisky shopban
20 990,00 Ft
19 690,00 Ft
Több mint 6 db raktáron | Szállítás 2 munkanap | 20 000,00 Ft fölött ingyenes házhozszállítás

A Plantation márka 2020-ban is számos single cask kiadással ünnepli a rum kultúráját. Ezek a rumok teljesen egyedi érlelésen mennek keresztül: először a Maison Ferrand sajátos, kettős érlelési metódusán (bourbon, majd konyakoshordó), mielőtt egy harmadik fajta hordóba kerülnének a párlatok. Ez egy plusz érlelés, amely még különlegesebb karaktert ad a rumoknak: a hordó lehet akár sör, whisky, bor…a lehetőségek határtalanok.

Az idei single cask kiadásokból a WhiskyNet egy 2002-es Trinidad rumot választott, amely tawny port hordóban kapta meg ezt a bizonyos plusz érlelést. A rum 100%-ban egyetlen lepárlóban készült, oszlopos lepárlóberendezésen. 13 és fél évet töltött bourbonhordóban, 3,5 évet konyakoshordóban, majd 1 évet tawny port hordóban. Észtertartalma nem túl magas, könnyen fogyasztható minden rumkedvelőnek!

A Trinidad 2002 WhiskyNet Edition kóstolható a GoodSpirit Whisky & Cocktail Barban!

A Cognac Ferrand régóta otthonosan mozog a Karib-térségben, mivel olyan hordókat ad el a lepárlóknak, amelyekben előtte konyak volt. A cég vezetőjének, Alexandre Gabrielnek így lehetősége nyílt olyan ritka és öreg rumokat is megkóstolni, amelyek vagy a pince mesterek saját készletéhez tartoztak, vagy a standard rumok karakterének kialakításához, ízesítésére szolgáltak. Így történt, hogy a Ferrand a ritka évjáratos rumok palackozása és kiadása mellett döntött. És így született meg a Plantation rum márka is, amely ma már több féle vintage rumot, valamint kevert rumot ad ki. Mindegyik kiadás tökéletesen bemutatja származási területének terroir-ját.

Nincs értékelés

Értékelés