Rum Plantation Jamaica Old Reserve 2005 (0,7 l, 45,2%)

Rum Plantation Jamaica Old Reserve 2005 (0,7 l, 45,2%)
Alkoholtartalom 45.2 %
Ürtartalom 0.7 liter
Gyártó n.a.
Palackozó Maison Ferrand
Érlelési idő 13 év
Normál ár a Whisky shopban
15 990,00 Ft
14 990,00 Ft 12 890,00 Ft
Utolsó 3 db raktáron! | Szállítás 2 munkanap | 20 000,00 Ft fölött ingyenes házhozszállítás

A jamaicai rumokra jellemző leginkább a hosszú erjesztési idő, amely során a gazdag, testes aromákért felelős észterek sokkal nagyobb számban tudnak kifejlődni (high ester rum). Ezt a 2005-ben rézüstben (Pot Still John Dore - Long Pond Distillery; Pot Still Vendôme - Clarendon Distillery) lepárolt rumot is hosszú erjesztési idővel készítették, amely által egy életerős, egészen intenzív rum született. 12 évig bourbon hordóban érlelték Jamaicán, majd további 1-2 évig Franciaországban Pierre Ferrand hordókban (Château de Bonbonnet) pihent. Alapanyaga melasz.

A Cognac Ferrand régóta otthonosan mozog a Karib-térségben, mivel olyan hordókat ad el a lepárlóknak, amelyekben előtte konyak volt. A cég vezetőjének, Alexandre Gabrielnek így lehetősége nyílt olyan ritka és öreg rumokat is megkóstolni, amelyek vagy a pince mesterek saját készletéhez tartoztak, vagy a standard rumok karakterének kialakításához, ízesítésére szolgáltak. Így történt, hogy a Ferrand a ritka évjáratos rumok palackozása és kiadása mellett döntött. És így született meg a Plantation rummárka is, amely ma már több féle vintage rumot, valamint kevert rumot ad ki. Mindegyik kiadás tökéletesen bemutatja származási területének terroir-ját.

A Plantation rumok egyedi, kétszeres érlelési eljáráson mennek keresztül. Ennek során először készítési helyén érlelik őket, rendszerint fiatal bourbon hordókban, majd Franciaországban a Ferrand birtokon kisméretű hordókba áttöltve tovább pihentetik a párlatokat. Ezt a 18-19. században elterjedt érlelési technikát elevenítette fel Alexandre Gabriel. A párás, meleg klíma a gazdag, lédús aromákat alapozza meg, a francia hordós utóérlelés pedig eleganciát, kifinomultságot, kerekséget szolgáltat ezeknek a rumoknak.

Nincs értékelés

Értékelés