Rum A.H. Riise Non Plus Ultra Ambre d'or Excellence díszdobozban (0,7l, 42%)

Rum A.H. Riise Non Plus Ultra Ambre d'or Excellence díszdobozban (0,7l, 42%)
Alkoholtartalom 42 %
Ürtartalom 0,7 liter
Gyártó A.H.RIISE SPIRITS APS
Palackozó A.H.RIISE SPIRITS APS
Normál ár a Whisky shopban
36 290,00 Ft
33 990,00 Ft
Utolsó 3 db raktáron! | Szállítás 2 munkanap (ingyenes) | 20 000,00 Ft fölött ingyenes házhozszállítás

A latin non plus ultra kifejezés szó szerinti jelentése "nincs több azon túl", átvitt értelemben, viszont "felülmúlhatatlan, utolérhetetlen" jelentéssel bír. A "non plus ultra" kifejezés állítólag a Herkules-oszlopokon állt, amelyek a Gibraltári-szorosban ismert és ismeretlen világ közötti határt jelölték.

A folyamatosan bővülő sorozat ezen darabja Sauternes boroshordókban érlelődött, amik a gyümölcsök (sárgabarack, nektarin) aromájával ruházták fel, valamint lággyá, szinte krémessé varázsolták.

1838 júniusában a dán kormány hivatalosan Albert Heinrich Riise-t nevezte ki a St. Thomas szigetének kizárólagos gyógyszerészévé, és monopóliumot adott neki az alkohol előállításához. Így kezdődött az A.H.Riise rum története. A Karib-térséget is bejárt gyógyszerész elsősorban gyomorbántalmak és más nehézségek orvoslására készített rumot, azonban az ital hamarosan népszerűvé vált az orvosi funkcióin kívül is, és 1893-ban az AH Riise Company megkapta első nemzetközi elismerését a chicagói világkiállításon.

 

Nincs értékelés

Értékelés