Fercullen 18 éves Single Malt 5 Elements (0,7l, 46%)

Fercullen 18 éves Single Malt 5 Elements (0,7l, 46%)
Alkoholtartalom 46 %
Ürtartalom 0,7 liter
Gyártó THE POWERSCOURT DISTILLERY
Palackozó THE POWERSCOURT DISTILLERY
Érlelési idő 18 év
Normál ár a Whisky shopban
58 790,00 Ft
54 990,00 Ft
Utolsó 6 db raktáron! | Szállítás 2 munkanap (ingyenes) | 20 000,00 Ft fölött ingyenes házhozszállítás

A Powerscourt ír lepárló 18 évig érlelt, 1500 palackos limitált kiadása öt alapelemből születik meg:

- Kizárólag árpamaláta használata, egy egyedi lepárlóban, egy egyedülálló lepárlómestertől (single malt, single distillery, single distiller).

- Kétféle hordós alapérlelés: amerikai fehér tölgy és európai tölgy.

- Három különböző hordó utóérlelésre: vörösbor, Ruby Port és rum.

- Négy aromakarakter: bourbon, vörösbor, Ruby Port és rum.

- Noel Sweeney lepárlómester világszerte elismert szakértelme.

Az ősi kelta nyelvben „FeraCulann” vagy mai használatában Fercullen-síkság Írországban, a Wicklow-hegység lábánál, Dublin közelében található. A csodás fekvésű területre a tulajdonjogot sokan igényelték az évszázadok során, az O'Toole és O'Byrne őslakos klánoktól a LePoer normann házig, akik itt kastélyt építtettek, és akikről a Powerscourt birtok a nevét kapta.
A birtok napjainkban a kastélyban működő 5 csillagos szállodán túl a Powescourt lepárlónak ad otthont, egy hozzá tartozó modern látogatóközponttal. A lepárlót az 1960-as években három család alapította a régi malomház területén, az átépítések után most az alsó szinten a látogatóközpont és felette a lepárlóüzem található. Lelkét három egyedi tervezésű hagyományos réz lepárlóüst adja, amit a Forsyths vállalkozás, egy ötödik generációs (1890 óta működő) skóciai család tervezett és készített. Vízét a közeli Powerscourt vízesésből nyeri, ahol korábban a vízimalom is üzemelt.
A birtok kertje a National Geographic magazin besorolása szerint a világ harmadik legszebb kertje. A látógatóközpontot pedig az Icons of whisky magazin 2021-ben az „Írország legvonzóbb látogatóközpontja” díjjal tüntette ki.
A birtok ikonikus darabja még a helyi Wicklow-gránitból épített harang, amely az észak-nyugati falat díszíti (és amely eredetileg a napi ebédszünet beharangozására szolgált a távoli területeken dolgozók számára). 

Nincs értékelés

Értékelés