Leírás
A Ron Santa Teresa egy családi tulajdonban lévő, igen innovatív venezuelai vállalat, amely a rumok mellett számtalan likőrt és brandyt is előállít. A Santa Teresa birtoknak és a hozzá kapcsolódó növénytermesztésnek, majd alkohollepárlásnak igen gazdag története van, amely szervesen kapcsolódik a venezuelai történelemhez, gazdái mindig élen jártak az újításban és fejlesztésben hozzájárulva ezzel az ország fejlődéséhez is.
A Santa Teresa rumot a birtok alapításának 200.-ik évfordulójára adták ki, és mintegy ezzel is reprezentálva a birtok hosszú és gazdag történetét, a cég zászlóshajójának számít. Olyan prémium kategóriás rum, amelyet az igen munkaigényes solera eljárással érlelnek tökéletesre. A felhasznált rumok átlagosan 8-12 évig évet érlelődtek a bodegákban (raktárakban), ahol a hordók egymásra vannak pakolva és minden évben a legalsó, padlón (spanyolul suelo, innen az elnevezés) lévő hordóból palackoznak le, a felette lévő hordóból visszapótolva, így haladva egészen a legfelsőig, amelybe minden évben friss párlatot tesznek.
Több más értékes díj mellett a Chicago Beverage Tasting Institute aranyérmét is elnyerte a szuper-prémium kategóriában.
Karakterében a gazdag, édes, egzotikus aromák dominálnak: tejkaramella, barna cukor, vanília, fekete csokoládé, és gyümölcsök. Komplex, kerek, kiegyensúlyozott, erőteljes ugyanakkor elegáns ital.
Vélemények
Paraméterek
Illat | Kifinomult és elegáns. Tejkaramella, barnacukor, bors, sült alma, banán. |
Íz | Gazdag, kiegyensúlyozottan édes, vanília, fekete csokoládé, melasz-nádcukor, méz, és az érett banán édessége. Az egyensúlyt a fűszeres aromák teremtik meg. |
Palackozó | SANTA TERESA |
Érlelési idő | 5 és 35 év között |
Régió | Venezuela |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 40 % |