Rólunk

Első élményeim a Gin&Tonic tekintetében még a rendszerváltás előtti időkre tehetők. ’Tanulja meg szeretni a tonic-ot!’ – így hirdették akkor a kissé kesernyés üdítőt. Gyerekként sokat és kitartóan gyakoroltam, míg végül sikerült megszeretnem. A gin akkor jött a képbe, amikor a józan észnek minden tekintetben ellentmondó helyzetbe kényszerülve – több ezer méter magasan többedmagammal egy MALÉV feliratú fém csőben ülve repültünk Kelet-Berlin felé. A kiszolgáltatottságomból fakadó feszültség oldására elfogadtam az utaskísérő által kínált mixet – gin&tonic!

Bár nálunk is sokan ismerik és kedvelik a 19. század óta népszerű koktélt, hazánkba még nem ért el az a divathullám, amit Hollandia, Belgium, Spanyolország, vagy Nagy-Britannia bárjaiban tapasztalunk.

Az utóbbi években a gin valódi reneszánszát éli, miközben a technológia fejlődése és a lepárlómesterek odaadó és innovatív munkája révén a különféle fűszerek és a lepárlási technikák hihetetlen kombinációjával a ginek korábban elképzelhetetlen választéka vált elérhetővé. Ezzel egyidejűleg a bárkultúra fejlődésére és a minőségi italok iránti fokozódó igényre alapozva létrejött egy új kategória, a prémium mixer, illetve azon belül a
prémium tonic.

És már meg is érkeztünk –

egy különleges gin

+

egzotikus fűszerek,gyümölcsök, virágok

+

sok jég

+

prémium tonic

+

egy elegáns pohár

 

Másra nincs is szükségünk, hogy a világ legegyszerűbb, üdítően jókedvű koktéljával leüljünk a teraszra, vagy a nappali legkényelmesebb foteljébe és belekezdjünk egy inspiráló beszélgetésbe, vagy csak ellazulva élvezzük az ízek összetettségét.

Valószínű, hogy üzleti szempontból nem a legjobb ötlet Magyarországon egy gin-re fókuszáló webáruházat indítani, de mi sem ezért csináljuk, hanem azért, mert nagyon szeretjük az ízét! Annyira, hogy ezt szeretnénk megmutatni mindenkinek.

Válogassatok a több mint 100 féle gin és számos prémium tonic közül!

Ha a bőség zavarba ejt, ne hezitálj, kérd a tanácsunkat, vagy kezdd a népszerűbbekkel és haladj a felfedezések útján az izgalmasabb tétételek felé! Nem fogsz csalódni.

Egyet ígérhetünk, ha egy buliban prémium gin&tonic-ot kínálsz, a vendégeid sokáig maradnak, és hamar kifogynak a készleteid! De ne spórolj a részleteken: sok jég, fűszerek, gyümölcsök, virágok és szép poharak!

Jó szórakozást!

Ja, még valami érdekesség … azt tudtad, hogy a ’Gin & Tonic’ a brit hadsereg találmánya?

Az egyenlítő mentén a malária állandó fenyegetést jelentett a gyarmatosítók számára, míg nem az 1700-as években felfedezték, hogy a kinin fa kérgéből nyert kivonat fogyasztása megelőzheti a fertőzést. Sajnos a kinin rettenetesen keserű, amin a vízzel való hígítás is csak keveset segített. A matrózok és katonák számára így a kinin kizárólag gin-nel és citrommal keverve volt fogyasztható. Végül is érthető, pláne ha még egészséges is! :-)


Nézd meg videónkat is:

Gin & Tonic - 2005 vs 2015