Leírás
Az elmúlt évek során gasztronómiai berkekben egyre több ember beszélt az umamiról, mint megtalált ötödik ízről. A keleti konyhákban az umami alapvető fontosságú, nyugaton leginkább "erőteljesen kellemes ízként", "kínai ízként" vagy "húsízként" jellemzik. Az umami észlelésére képes ízlelőreceptorok a nyelv egész felületén megtalálhatóak. Ezt az ízt felfedezhetjük például a paradicsomban, a sajtfélékben, a halfélékben, a spenótban és a japán konyhában használt konbu nevű barnamoszatban (Laminaria japonica).
Nos, ezt az ízt próbálta a That Boutique-y alkotócsapata megidézni ebben a ginben. Ehhez paradicsomot, tasmán borsot és szójaszószt adtak a búzapárlat alaphoz, hogy olyan egyedi csemegét hozzanak létre, amely lenyűgöző, ha étellel párosul, és kiválóan alkalmas koktélok készítésére.
Az ital az Atom Brands nevű szeszipari cég That Boutique-y Gin Company márkacsaládjának tagja. Az Atom Brands több kiváló minőségű - így igen sikeres italt tudhat magáénak, ezeket pedig különböző márkacsaládok alá sorolják, melyek a WhiskyNet kínálatában is megtalálhatók. A That Boutique-y Gin Company márkanév alatt gin lepárlóktól felvásárolt párlatok saját elképzelés szerint influálva, keverve kerülnek saját palackozásra, a palackon leggyakrabban a lepárló nevét is feltüntetik.
Vélemények
Paraméterek
Illat | Illatos citrushéjak (narancs és citrom), korianderrel, majd gyantás fenyő és boróka, orriszgyökérrel és angyalgyökkel. Alatta fekete bors, fahéj és csillagánizs melegítő és aromás kombinációja. |
Íz | Sós tulajdonságokkal rendelkezik, többnyire földes jelleggel, majd édeskömény, bors és ropogós növényi jegyekkel. |
Palackozó | THAT BOUTIQUE-Y GIN COMPANY |
Régió | Anglia |
Stílus Tipus | Dry Gin |
Ürtartalom | 0,5 l |
Alkoholtartalom | 46 % |