Leírás
ő szőlőfajtából (Savatiano, Sultania és Black Cornith) készül az a különleges bor, melyet lepárolnak a Metaxa gyártásához. Az így nyert párlatot kézzel készített tölgyfa hordókban érlelik három és harminc év közötti időtartamig (ez a készülő Metaxa típusától függ), majd Limnos és Samos szigetéről származó (Görögország) koros muskotályborokkal, kevés természetes karamellel és desztillált vízzel elegyítik. Ezt a keveréket gyógynövényeken és rózsaszirmon szűrik át, majd legalább további hat hónapig érlelik. Palackozás előtt 48 órán keresztül -6 Celsius-fokos hőmérsékleten hűtik.
Görögországban kedvelt ital; jéggel, vagy long drinkként üdítőitallal keverve fogyasztják. Legkedveltebb long drinkek: a Metropolitan (Metaxa 5* gyömbérrel) és a MeToo (Metaxa 5* tonikkal). Meleg italt is készíthetünk belőle forró csokival, teával, vagy kávéval.
Vélemények
Paraméterek
Illat | A mazsolás jelleg talán még erősebb is, mint a gyümölcsösség. Gyengéden fás. |
Íz | Érett, gyümölcsös, könnyű, enyhén fás. |
Palackozó | N.A. |
Érlelési idő | 5 |
Régió | Görögország Kifissia |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 38 % |