Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Matusalem Gran Reserva No. 23 rum díszdobozban 2 pohárral (0,7L / 40%)
26.990 Ft

Matusalem Gran Reserva No. 23 rum díszdobozban 2 pohárral (0,7L / 40%)

26.990 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 38.557,15 Ft/liter
23 éves rumot is tartalmazó keverék, szép díszdobozban, 2 pohárral csomagolva.

Leírás

1800-as évek elején spanyol telepesek - két testvér, Benjamin és Eduardo Camp és partnerük Evaristo Alvarez - telepedtek le Kubában. Titkos receptjükre és a híres spanyol sherry / brandy gyártási metódusokra alapozva hozták létre rum lepárlójukat. A Matusalem Rum név 1872-ben született. Esto es mas viejo que Matusalem, azaz idősebb, mint Matuzsálem, utalás a rum készítésére, érlelésére. A történelem viszályai sem tudták megrengetni a márkát. Túlélte a függetlenedő Kuba viszályait, erőt merített az amerikai szesztilalom, azaz a "Koktélok Arany Korszaka"-ból. 1956-ban végetért egy korszak, a család száműzetésre kényszerül. 1997-ig kellett várni, amikor Dr.Claudio Alvarez az alapító ükunokája feltámasztja a legendás márkát. A jelenlegi felállás szerint a cégközpont Miami-ban, a rum gyártása és palackozása Santiagoban valamint Dominikai Köztársaságban folyik, ahol a talaj, a klíma és a cukornád minősége ötvözve a családi receptúrával garantálja az eredeti minőséget.

Mitől is különleges rum a Matusalem?

Legmagasabb minőségű alapanyagok felhasználása és több mint 100 éve változatlan családi recept és eljárás használata. Más rumoktól eltérően, a Matusalem érleli a legtisztább, legfinomabb lepárolt alkoholt. Ezáltal minimálisra csökken a rum amil-alkohol tartalma, amelyet a másnaposság és fejfájás fő okozójának tartanak. A Matusalem érlelési és keverési eljárása a Solera eljáráson alapszik, amelyet először e termék készítése során adaptáltak a rumokra is. Jelenleg összesen 6 rumnál használják ezt az eljárást a világon. Többszörös díjnyertes rum. Kuba legendás prémium rum márkája.

Érlelése az ún. solera eljárással történik, amelynek során a hordókat egymásra pakolják és minden évben a legalsó sorban lévő hordókból palackoznak le, a felette lévőből visszapótolva azt, így haladva a legfelső hordókig, amelyekbe mindig a friss párlat kerül. Ebben az eljárásban a legidősebb összetevők 23 évet töltenek hordóban.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.