Leírás
Az izraeli lepárló gin kiadásának alapját ugyanaz a 100%-os malátapárlat adja, amiket a single malt whiskyk készítéséhez is használnak. Ehhez adnak hozzá egy halom borókát és egyéb helyi növényeket, amelyek Tel-Aviv Levinsky piacáról származnak: szíriai oregánó, citromhéj, narancs, kamilla, vasfű, fahéj és fekete bors.
Ezután a botanikai alapanyagokat 48 órán keresztül ázni hagyják, majd harmadszor is lepárolják a 250 literes üstben, az extra simaság érdekében.
Az izraeli Milk & Honey néven indult lepárlót a néhai Dr. Jim Swan támogatásával hozták létre, és csupa elhivatott ember alkotja a csapatát. Nagy hangsúlyt fektetnek a hordóválasztásra és whiskyjük a forró tel-avivi klímának köszönhetően gyorsan érlelődik, akárcsak más, mediterrán vagy forró égövi lepárló párlatai.
Vélemények
Paraméterek
Illat | Borókabogyó, citrom, szíriai oregánó keveréke. |
Íz | Finom herbális ízek, boróka és citrom a domináns jegyei. |
Palackozó | M&H WHISKY DISTILLERY |
Régió | Izrael |
Jelleg | Fűszeres |
Stílus Tipus | Distilled gin |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 46 % |