Leírás
A Villa Massa olasz szeszesital gyártó cég egy régi családi recept alapján készíti Sorrento Limocelloját. Pontosan a hagyomány tiszteletben tartása és a felhasznált alapanyagok szakszerű kiválasztása teszi ezt a társaságot több, mint húsz éve nemzetközi vezetővé a Limoncello gyártásában. Az eredeti Sorrento Limoncellot valójában citromfűből állítják elő, amelyet csak a Sorrentine-félsziget egyik városában és Capri szigetén termesztenek. Így ez a bazsalikommal gazdagított kiadás némiképp szakít a hagyományokkal, hogy megfeleljen a 21. századi fiatalság ízlésvilágának és felkerülhessen a mixerek polcaira is.
A Limoncello (más néven Limoncino) egy édes citromlikőr, az olaszországi Campania régió egyik tipikus gasztronómiai terméke, amely a XIX. század végén született. Akkoriban egyszerűen alkohol, citrom és cukor szakszerű keverésével állították elő. Az első írásos feljegyzései Capri-szigettel kapcsolatosak, ahol 1900-ban a "limoncello" védjegyet először regisztrálták. Ugyanakkor vannak erre az időszakra vonatkozó dokumentumok, amelyek szerint a citromlikőr már szerepelt a Sorrento család asztalán, amelyet aperitifként vagy emésztést segítő szerként használtak.
Vélemények
Paraméterek
Palackozó | VILLA MASSA |
Régió | Olaszország |
Ürtartalom | 0,5 l |
Alkoholtartalom | 30 % |