Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Koskenkorva Espresso (0,5L / 21%)
4.390 Ft
Menny.:db

Koskenkorva Espresso (0,5L / 21%)

4.390 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

A finneknek komoly és nagy múltú vodkakészítési hagyományai vannak. Különösen igaz ez az Ostrobothnia nevezetű tartományra az ország nyugati partvidékén. Ebben a régióban fekszik Koskenkorva faluja, ahol a hasonló nevű vodkát készítik. A márkát 1953-ban vezették be Finnországban, amivel egy új korszak, a fellendülés előhírnökévé vált. A háborús újjáépítési időszakban ugyanis bőséggel volt gabona, amiből vodkakészítésre is félre lehetett tenni.

Az azóta elmúlt évtizedek alatt a Koskenkorva a legnépszerűbb vodkává és az esszenciálisan finn ital szimbólumává nőtte ki magát. Két dolgot tartanak különösen fontosnak a márkáról: 

- Tudatosan harcolnak a klímaváltozás ellen a fenntarthatóság módszereivel: saját bio-energia farmjuknak köszönhetően 99%-ban újrahasznosított bioenergiával működnek, amelynek alapját a learatott árpa fel nem használt részei adják. A gyártáshoz felhasznált anyagok mind 200 km-es körzeten belülről származnak.

- Finnország legtisztább vizét használják fel a gyártáshoz, amit teljes mértékben szűrés nélkül tudnak adni a (szintén szűrőhasználat nélkül készülő) párlathoz. A víz egy több mint 7 méter mély kútból származik.

Az alapkiadásokon 11 különböző címkét használnak, amelyek az Ostrobothnia tartomány egy-egy jellegzetes tanyáját és a körülötte elterülő termőföldeket illusztrálják, ízelítőt adva ezáltal a vidék jellegzetes tájképéből, hangulatából is.

Ez az Espresso likőr arabica kávéval készül, melytől egy igazán testes, intenzív ízvilágot kap (pörkölt kávé, étcsokoládé, karamell). Tökéletes egy Espresso martinihez!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Paraméterek

Palackozó KOSKENKORVA
Régió Finnország
Ürtartalom 0,5 l
Alkoholtartalom 21 %