Leírás
Ahhoz képest, hogy mennyi lepárló működött régen a Lowland régióban, az utóbbi évtizedekben alig pár aktív volt a vidéken.. A 21. század eleje azonban itt is meghozta a várva-várt emelkedést. Egyre-másra nőnek ki a földből az új lepárlók, mint például a Wemyss család tulajdonában lévő Kingsbarns. A lowlandi új maltok közül az egyik legígéretesebb a Kingsbarns nedűje, fiatal kora ellenére már most igen szép jegyeket mutat. Érdemes lesz figyelemmel kísérni a lepárlót a jövőben…
A Wemyss (ejtsd: "vimsz") családot régi szenvedély köti a whiskyhez, hisz a híres John Haig (Haig's blended whisky megalkotója) a 19. században a család birtokán alapította első lepárlóját. Értő fogyasztókból az idők során fokozatosan whisky palackozóvá, sőt a Kingsbarns révén a közelmúltban főzde tulajdonossá váltak.
Vélemények
Paraméterek
Illat | Friss, lowlandi karakter; banán, ananászlé, nyári bogyós gyümölcsök és egy kis növényes felhang. |
Íz | Tejkaramella, leveles tésztából készült sütemény és vörösáfonya. |
Palackozó | WEMYSS |
Régió | Lowland |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 46 % |