Leírás
Az Old Tom ginstílus az 1700-as években volt népszerű, a cukor hozzáadásával módosított ízvilág a holland Genever és a London Dry Gin között helyezkedik el. Akkoriban a fekete kandúr (az Old Tom; tomcat) a ginek és gin-kocsmák szimbólumá vált. Az 1800-as évek során a könnyedebb, "szárazabb" (vagyis cukormentes) Dry Gin stílus győzedelmeskedett. A KI NO "TOU" Kyoto Old Tom Gin ennek a régi stílusnak az újraélesztése.
Eltérően a gin gyártáshoz általánosan használt gabona (búza, árpa, kukorica) vagy cukornád melasz alapszeszektől, a KI NO BI Gin rizs alapszeszt használ. Az alapszesz 95%-96% alkoholfokkal érkezik, amelyet 57%-ra hígítanak a gin másodlepárlása előtt. A növényeket 6 csoportra osztják (alap, citrus, tea, fűszer, gyümölcs&virág, gyógynövény), és külön-külön párolják le az alkohollal, majd keverik őket. A 6 különböző ízvilágú desztillátum megfelelő arányban házasításra kerül a végleges ízvilág kialakítása céljából. Az eredmény különleges: az ízek harmonikusabban egyesülnek, mintha az összetevőket azonos arányban, de együtt párolták volna le.
Vélemények
Paraméterek
Palackozó | KYOTO |
Régió | Japán |
Jelleg | Édeskés |
Stílus Tipus | Old Tom |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 47,4 % |