Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Janneau XO armagnac (0,7L / 40%)
24.990 Ft
Menny.:db

Janneau XO armagnac (0,7L / 40%)

24.990 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 35.700,01 Ft/liter
12 éves érlelések egy gyönyörű kagylóhéj formájú üvegbe zárva.

Leírás

A Janneau érlelőházaiban 12 éven keresztül nagy odafigyelés mellett érlelődött a párlat, amely az érést követően kóstoláson és válogatáson esik át, hiszen csak a legmagasabb minőségű párlatokat keverik hozzá a végleges termékhez. A kék szín, amely a címkét és a dobozt jellemzi a harmadik millennium jelképe.

Az armagnac Franciaország legősibb lepárolt itala, készítéséről már a XII. századból is vannak feljegyzések, de a XIX. századig csak mint egyéb brandyfajta van számon tartva.

Csak a Délnyugat-Franciaországból, Gascongne területéről származó borpárlatot hívhatják armagnac-nak, három termőrégiója Bas-Armagnac, Ténaréze és Haut-Armagnac. Az armagnacra specifikusan jellemző, az Armagnacais nevű lepárlókészülékben történő folyamatos lepárlás mellett, a kevésbé elterjedt konyak típusú, kétszeres lepárlási eljárást is alkalmazzák. A fehérborból készülő párlatot minimum egy évig kell érlelni Limousin vagy Troncais erdejéből származó tölgyfából készült hordóban. Ezek a tényezők és persze az Észak-Pireneusok lejtőinek talaja és az ottani klíma egyedi kombinációja teszi ezt a párlatot igazán egyedi karakterűvé és az egész világon ismertté.

Az egyik legrégebbi nagy Armagnac ház a Janneau, amelyet 1851-ben alapítottak Condom városában. Négy generáción keresztül apáról fiúra szálltak a készítési titkok, míg nem 1970-es években a Cognac Martell fel nem vásárolta a családi birtokot. Fontos beruházásokon keresztül modernizálta a gazdaságot, 1972-ben pedig újra bevezette a kétszeres lepárlási eljárást, amelyet a hagyományos, folyamatos desztillálással kombinált.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Paraméterek

Illat
Könnyed és melengető, füge, datolya és édes méz jellemzi.
Íz
Testes, ízes, kicsi túlérett gyümölcsökkel és virágossággal.
Palackozó JANNEAU
Érlelési idő 6
Régió Franciaország
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 40 %