Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Isle of Raasay gin ajándékcsomag 2 pohárral (0,7L / 46%)
17.190 Ft
Menny.:db

Isle of Raasay gin ajándékcsomag 2 pohárral (0,7L / 46%)

17.190 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Nincs raktáron
A tízféle botanikai összetevőből készülő skót gin legfontosabb összetevője a helyben termő Raasay boróka.

Leírás

Kézzel készített skót gin Isle of Raasay szigetéről, tíz gondosan kiválasztott növényi összetevőből készítve, köztük a Raasay boróka, amit Dr. Stephen Bungard helyi botanikus segítségével választottak ki, mint a legmagasabb minőségű helyben termő borókát. Ennek ízéhez válogatták a többi kilenc összetevőt, például a narancshéjat, a citromhéjat, koriandermagot. Ezek egyrészét a helyi gabonából készült párlattal együtt háromszorosan lepárolják, egy másik részét viszont csak a lepárlóüst ginkosarába („copper gin basket”) rakják bele, hogy megőrizzék azok élénkségét. Végül a birtok saját kútjának vízével (Tobar na Ba Bàine) hígítják fel 46%-os abv-re.

A varázslatos Raasay-sziget Skócia nyugati partjainál, a Belső-Hebridákon található, egy rövid, 25 perces kompút választja el Skye szigetétől (ahol a sokak által ismert Talisker lepárló sokáig egyeduralkodóként üzemelt). Gazdag történelemmel és lenyűgöző kilátásokkal rendelkező sziget, ahol egészen 2015-ig érintetlenül állt a XIX. században épült „Borodale House” néven ismert épületegyüttes. Abban az évben Bill Dobbie és Alasdair Day - akik 2013-ban találkoztak először és kezdtek álmodozni egy közös lepárlóról - megvásárolták a birtokot és hamarosan egy modern lepárlót – és látogatóközpontot hoztak létre saját elképzeléseik mentén.

Legfontosabb irányelvük, hogy a lepárló minden csepp szeszes italt közvetlenül a szigeten állítson elő, helyben érleljen és palackozzon, helyi munkaerőt alkalmazva. Ezzel arra törekszenek, hogy maximalizálják a sziget befolyását a végső italra, vérbeli helyi termék legyen. Dave Broom utánozhatatlan whiskyírót idézve a szeszfőzdénk megnyitójáról: „We are not just making alcohol, we are making spirit.”

Napjainkban a lepárló már 25 főnek biztosít munkalehetőséget helyben, szorosan együttműködve más helyi vállalkozásokkal, beágyazódva ezzel a sziget szoros közösségébe.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Paraméterek

Illat

Friss és aromás, boróka, édes narancs, kandírozott citrom és lágy rebarbara. 

Íz

Boróka, gazdag rebarbarás és citrusos jegyekkel kiegészülve. 

Palackozó ISLE OF RAASAY DISTILLERY
Régió Highland
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 46 %