Leírás
Harris gin: ginjük alapnövénye a helyben termő, kézzel begyűjtött sugar kelp, azaz cukormoszat (Saccharina latissima). Ezt egy helyi búvár és tengeri moszat szakértő, Lewis Mackenzie tavasszal kézzel válogatja a rejtett víz alatti erdőkből, mielőtt azokat helyben szárítanák. Az alapnövényt nyolc másik összetevővel egészítik ki: az elmaradhatatlan borókabogyó, koriandermag, cassia-kéreg, angelikagyökér, fahéj, narancs, grapefruit és egy titkos fűszerkeverék. Ízét lágyítja az a friss, alacsony ásványianyagú esővíz, amely az Abhainn Cnoc a 'Charrain közeli forrásból áramlik.
Helyben, kézzel palackozzák és címkézik, majd parafadugóval zárják le. Végül minden egyes palackra kézzel ragasztanak fel egy zárószalagot, amelyen a főzde földrajzi koordinátái vannak. Ez garantálja, hogy valóban egy Harris gint tartunk a kezünkben.
A gin többek között a Scottish Gin Award megmérettetésen 2017-ben aranyérmet kapott, ugyanitt a főzde 2018-ban az év skót lepárlója lett. Komoly elismerések egy ilyen fiatal műhelynek!
Sugar Kelp Aromatic Water: Aromavíz, mely bepillantást enged az Isle of Harris gin ízvilágába, hiszen annak alapnövényéből készíti a helyi növényszakértő és gyógyszerész, Amanda Saurin, hogy kiegészítse a Harris Gin termékpalettáját.
Vélemények
Paraméterek
Palackozó | ISLE OF HARRIS DISTILLERS |
Régió | Skócia |
Jelleg | Borókás |
Stílus Tipus | Dry Gin |
Ürtartalom | 0,75 l |
Alkoholtartalom | 43,46 % |