Ismerd meg a Citadelle ginek ízletes világát

 

Gin Citadelle Reserve - egy különleges érlelési eljáráson átesett gin

Alexandre Gabriel 2008-ban alkotta meg hordóban érlelt ginjét. Receptjét három fűszerrel tökéletesítette: yuzuval, ürömmel és búzavirággal. Ezután ötféle fából (akác, eperfa, cseresznyefa, gesztenye, francia tölgy) készült hordókban öt hónapig pihentette. Ebből az öt különböző hordós érlelést kapott párlatból készült egy keverék, amelyet egy tojás formájú 2,45 méter magas tölgyfahordóban érleltek tovább. Ez az egyedülálló érlelési mód lágyságot ad a citrusos ginnek. 45,2%-os alkoholtartalmával klasszikus alapanyaga a Gin Martini koktélnak. Mára a Citadelle Reserve gin az érlelt ginek pionírja lett, hisz az első hordós érlelésű gin a modern időkben (régen gyakran tölgyfahordókban szállították a gint). Alaptétel az érlelt ginek között

Gin Citadelle No Mistake Old Tom  - édes alapízzel rendelkező gin a régi idők stílusában

1836-ben, amikor Charles Dickens London bárjait, kocsmáit járta, rácsodálkozott a csaposok leleményességére, milyen fantáziadús gúnyneveket tudnak adni a ginnek, az egyik meggyőzőbb és leíróbb volt, mint a másik. A "No mistake" egy volt a sok becenév közül, amit Dickens feljegyzett. Mindenestre annyira megtetszett a készítőknek, hogy megfelelő névnek találták ennek az Old Tom ginnek. Alexandre Gabriel lepárlómester célja ezzel az volt, hogy olyan gint alkosson, amely visszatükrözi a 19. századi gin karakterét. Karibi utazásai során fedezte fel a barnacukorban (pl Demerara) a hiányzó alapanyagot. A karamellás ízzel, végül lekerekedett az ízvilág. 46%-on palackozták.

Gin Citadelle - 19 fűszernövénnyel ízesített gin

Nevét a 18. században, Dunkerque városában épült Francia Királyi Lepárlóról kapta. A 44%-on palackozott Citadelle gint a Maison Ferrand konyakgyártó adja ki a 80-as évek vége óta A dekoratív üveg palackján feltűnik mind a 19 fűszernövény képe, amellyel a gint ízesítik. Különlegességét a következők adják:
- Charentais lepárló üstben párolják le: ilyeneket használnak a konyak lepárláshoz is,
- az üstöket közvetlenül tűzzel melegítik, nem a már mindenütt elterjedt gőzzel,
- teljesen természetes alapanyagokból készül, nem adnak hozzá cukrot,
- a fűszereket 72 órán át áztatják az alappárlatban, majd még egyszer lepárolják.

Kötelező kűr tesztelni a Citadelle gineket – élmény a javából