Cotswolds Dry: bemutatkozik egy prémium gin Angliából

 

Robusztus, büszke karakter, amely tonikhoz is jól illik, elég sima azonban egy gin-martini koktélhoz is.

Az angliai Cotswolds Distillery arra tett fel mindent, hogy a lehető legjobb minőségű whiskyt (példaképük az északi "szomszéd", Skócia) és gint állítsa elő, megalkuvásmentesen. Emellett – innovációs készségüket ez is mutatja – kis mennyiségben eaux de vie (gyümölcspárlat) gyártásával is kísérleteznek. 

Egyedi, az ő igényeik szerint tervezett, kombinált (oszlop- és kisüst) rézüstjükben készítik azt a búzaalapú párlatot, amelybe aztán tizenkét féle növényt áztatnak. A három klasszikus növényt (borókabogyó, koriander, angyal gyökér) 12 órán keresztük áztatják a szeszbe, aztán adják hozzá a többi fűszert: levendulát és babérlevelet, grapefruitot, lime-ot, fekete borsot és kardamom magot. Az eredmény egy klasszikus, boróka vezérelte London Dry Gin, amely ropogós citrus és fűszer jegyeket vonultat fel. 

Kiváló minőségű ital: önállóan vagy jégre töltve is nagyszerű élvezetet ígér. Robusztus, büszke karakter, amely tonikhoz is jól illik, elég sima azonban egy gin martini koktélhoz is.

A Cotswolds Dry gin 2016-ban a IWSC-n a világ legjobb London dry ginje címet nyerte el.