Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gróf Degenfeld Furmint 2016 Methode Traditional (0,75L)
4.990 Ft
Menny.:db

Gróf Degenfeld Furmint 2016 Methode Traditional (0,75L)

4.990 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Egységár: 6.653,33 Ft/liter
A kizárólag Furmintból készült alapbort tartályban erjesztették, majd a második érlelésre már a palackban került sor, ahol közel egy évet töltött finom seprőn.

Leírás

A német-magyar származású Degenfeld grófi családnak évszázados hagyományai vannak Tokaj-Hegyalján a szőlőtermesztésben és borkészítésben. A család leszármazottjai 1994-ben határozták el, hogy újjáélesztik a szőlőbirtokot. 1996 óta a legjobb dűlők szőlőtermésén indult útjára a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Pincészet. A tulajdonosok ma már 100 hektáros birtokrésszel rendelkeznek, melyből 35 hektár az aktív termőterület.

A tarcali Terézia domb és Mézesmál dűlő, a Mád és Mezőzombor határában elterülő szőlőültetvények egész Tokaj-Hegyalja legjobb, elsőosztályú területei közé tartoznak. Az ezen dűlők szőlőterméséből származó borokban tökéletesen ötvöződik a kézművesség a legmodernebb technológiák lehetőségeivel. A pincészet 5 és 6 puttonyos aszúi, aszúeszenciája és Andante (Furmint botrytised) bora már számos tekintélyes nemzetközi elismerésben részesült. Tokaj-Hegyalján a Szőlőbirtok borászainak volt úttörő szerepe abban is, hogy elsőként sikerült elkészíteni – a ma már aranyéremmel díjazott – fél-száraz Muscat Blanc-t. A pincészet további borai: száraz Furmint, száraz Hárslevelű, valamint két dűlőszelektált fajta bor a Zomborka Furmint, a Terézia Hárslevelű és a tradicionális édes Szamorodni. A Gróf Degenfeld Szőlőbirtok a tarcali Terézia dűlőben elsőként kezdte meg a teljes ökológiai gazdálkodást, amely ma már a teljes aktív - összesen 35 hektár – területre kiterjed.

A Gróf Degenfeld Szőlőbirtok szőlőterületei három település határában négy dűlőben helyezkednek el, amelynek mindegyike Tokaj-hegyalja legjobb területei közé tartozik. Tarcal: Terézia és Mézes-mály dűlők, Mezőzombor: Galambos dűlő, Mád: Kakasok dűlő. A szőlőterületek koncentrációja során nem az ültetvények állapota volt az elsődleges szempont, hanem a terület potenciálja. A három területen három különböző talajtípus található, ami rendkívüli módon kitágítja a borászat szakmai lehetőségeit. 30 hektár tartozik a birtokhoz a mádi Kakasokban, mely jelenleg pihentetés alatt van, illetve 13 hektár a tarcali Mézes-mályban, de ez utóbbit jelenleg nem a szőlőbirtok műveli és termését sem dolgozza fel. Ültetvények:Az alacsony kordonon művelt új ültetvények térállása 1,8 x 0,8 méter Galambosban és 2,0 x 0,8 méter a Terézián szintén alacsony kordon.

A kizárólag Furmintból készült alapbort tartályban erjesztették, majd a második érlelésre már a palackban került sor, ahol közel egy évet töltött finom seprőn. Illatában a Furmint gyümölcsös jegyei és a krémesség mellett megjelenik a tokaji ásványosság, a dűlő mineralitása. Amikor belekóstolunk, finoman gyöngyöző apró buborékok öntik el a szájunkat, s közben a zamatos, roppanós zöldalma friss, vibráló ízét érezhetjük.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Paraméterek

Palackozó GRÓF DEGENFELD SZŐLŐBIRTOK ÉS PINCÉSZET
Régió Magyarország
Jelleg Száraz
Ürtartalom 0,75 l
Alkoholtartalom 12 %