Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Glengoyne 30 éves (0,7L / 46,8%)
495.790 Ft
Menny.:db

Glengoyne 30 éves (0,7L / 46,8%)

495.790 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Nincs raktáron
Egységár: 708.271,43 Ft/liter
Az elmúlt 30 év íze Glengoyne módra

Leírás

Az Ian Macleod független, családi kézben lévő palackozó által tulajdonolt lepárló a skót alföld és felföld határán fekszik, gyönyörű környezetben. A Skócia legszebbjei közé tartozó üzem látogatóközpontja népszerű turisztikai célpont, évente 40 ezren is megfordulnak itt, és vesznek részt a hordókóstolással egybekötött whiskytúrákon.

A hagyományos eljárásokhoz ragaszkodó lepárló jelszava: "Worth the Wait", vagyis "megérte várni". Ennek szellemében a kizárólag meleg levegőn (tehát nem tőzegfüstön) szárított árpamalátát Skócia leglassabb desztillálási módszerével párolják le. Így a párlat az üstben az átlagosnál többet érintkezik a rézzel, ezáltal megtisztul a nem kívánt összetevőktől (pl. kénes jegyek), és egyedülállóan tiszta, édes és koncentrált aromákban gazdag whisky születik.

A Glengoyne-nál a hordós érlelésre különösen nagy hangsúlyt fektetnek. A hordókat Spanyolország északi részéből származó tölgyfából készítik. A dongákat 6 évig szárítják természetes levegőn (semmiféleképpen nem kemencében), majd az ezekből készített hordókban - kb. 2 és fél évig - Oloroso sherry-t érlelnek. A Glengoyne ezekbe a válogatott, csúcsminőségű, használt hordókba rakja friss párlatait, amelyeknek költsége jóval nagyobb az érleléshez használt hordók átlagos piaci áránál (nagyjából 10-szerese!).

A 2020-ban megjelent Glengoyne 30 éves az alapkínálat legidősebb darabja. A kiválasztott 13 hordó a 30 év alatt szinte teljesen magára hagyva pihent a hűvós tárházakban, mindössze párszor lettek megbontva ellenőrzés céljából. Kézzel válogatott, kivételes jellegű sherry hordókban érlelve - ez az elmúlt 30 év íze Glengoyne módra.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Paraméterek

Palackozó IAN MACLEOD DISTILLERS
Palackozás éve 2020 év
Érlelési idő 30
Régió Highland
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 46,8 %