Leírás
A Ginato egy vérbeli olasz márkacsalád, amely ginek készítésére specializálódott és minden egyes kiadás más-más olasz gyümölcs, vagy gyümölcspárosítás ízvilágára épül. Ennek a palackozásnak a középpontjában a narancs áll. Friss gin, amelyben a Clementine narancs héját a legfinomabb olasz termesztésű Nebbiolo szőlővel desztillálják.
Alapanyagul a három legjellegzetesebb olasz gyümölcsöt választották, amelyek legjobb minőséget adó fajtájiért egész Olaszországot bejárták: 1. a szőlőt, Pinot Grigio, Sangiovese, Nebbiolo és Barbera fajtákból, 2. a borókabogyót Toszkána dombjairól és Umbria zöld völgyeiből, ahol a fák alacsonyabb növésűek, így termésük lédúsabb, roppanósabb, 3. a citrusféléket Dél-Olaszország mediterrán éghajlatáról, ahol a napsütéses forró napok a hideg éjszakákkal párosulva egyedi terroirt alkotnak.
Ezen három gyümölcs együttes palackba zárása varázslatosan mutatja be érzékszerveinken keresztül az olasz tájat, kultúrát, életmódot.
A több mint 50 éves lepárlási örökséggel megáldott szeszfőzde Ravennában található, az észak-olaszországi Emilia Romagna tartományban, ahol reneszánszát éli az ősi olasz gasztronómia.
Vélemények
Paraméterek
Palackozó | LA NOSTRA DISTILLERIA |
Régió | Olaszország |
Jelleg | Citrusos |
Stílus Tipus | Dry Gin |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 43 % |