Leírás
A Giboin egy kis konyakház, amely 60 hold szőlőssel rendelkezik a Borderies és a Fins Bois Cognac régiókban. Ez a családi tulajdonban lévő, tradicionális konyakház a 19. század első felében (1830) kezdte meg működését, és szigorúan limitált mennyiségben jelentet meg konyakokat (maximum 4 ezer karton évente). Napjainkban Francois Giboin, a családi hagyományokat követve, felügyeli a készítési folyamatot, a szőlő termesztésétől kezdve, a lepárláson és érlelésen keresztül egészen a keverésig. A kis mennyiséghez képest meglepően széles, jól válogatott portfóliójuk egyik alapitala ez a VSOP jelzéssel ellátott, minimum 8 évig érlelt italokból megalkotott konyak. A VSOP (Very Superior Old Pale vagy Very Special Old Pale) - avagy VO (Very Old) - konyakok legalább 4 és fél évig érlelt párlatokból vannak kikeverve. A többi szokásos rövidítéssel együtt, ezeket a jelzéseket a Brit Királyi Udvar alkotta meg 1817-ben annak érdekében, hogy meghatározza, mi számít "pale cognac"-nak ("világos/sápadt konyak"-nak), és hogy ezeket meg lehessen különböztetni az édesített és színezett italoktól. A VSOP konyakok átlag életkora legtöbbször jóval több, mint a törvényileg előírt minimum életkor.
A VSOP 6, 7 és 8 éves konyakok házasítása, amelyet további 2 évig érlelnek palackozás előtt. Ízeiben leghangsúlyosabb a vanília és a creme brulee.
Vélemények
Paraméterek
Palackozó | GIBOIN |
Régió | Franciaország |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 40 % |