Leírás
A gyöngyözőborok bázisa - ugyanúgy, akárcsak a többi buborékos ital, tehát a különböző pezsgők esetében - mindig egy úgynevezett csendes- vagy alapbor, majd ebbe kerülnek bele a buborékok, tehát a szén-dioxid. Az alapanyag, vagyis az alapbor, majd később a buborékok előállítási módja, mérete és mennyisége, illetve az általuk a palackban okozott túlnyomás mértéke tesz különbséget a buborékos italok között, melyek egyike a gyöngyözőbor, vagy másik nevén frizzante. Bármelyik módon is kerüljön szén-dioxid, vagyis buborék a borba, gyöngyözőbor kategóriába akkor kerül, ha a szén-dioxid túlnyomás a kész borban 20 Celsius fokon 1-2,5 bar. A habzóborok ennél magasabb, 3 bar körüli túlnyomással rendelkeznek, a pezsgők pedig akár a 6 bart is elérhetik.
Illatos, fűszeres, vidám királyleányka az alapja ennek a finoman gyöngyöző, élénk, friss savú frizzanténak. A gyorsan feldolgozott, rövid ideig hűtött tartályban érlelt alapanyagot szén dioxiddal frissítették palackozás előtt. Virágos, citrusos illat, lédús korty fehér húsú őszibarackkal, almával és zamatos körtével. Hosszan frissít, könnyű, feszes, a korty végén édes lecsengéssel.
Vélemények
Paraméterek
Palackozó | ETYEKI KÚRIA |
Régió | Magyarország |
Jelleg | Száraz |
Ürtartalom | 0,75 l |
Alkoholtartalom | 12 % |