Leírás
A Delamain az egyik legrégebbi név a konyakházak között. A kereskedő céget James Delamain alapította még 1759-ben, apósával, Jean-Isaac Ransonnal közösen, akinek révén a társaság a konyakgyártás kezdetéig visszavezethető gyökerekkel rendelkezik. A Delamain sem szőlőtermesztéssel, sem lepárlással nem foglalkozik, hanem olyan független termelőktől veszi át a párlatokat, akikkel már évtizedek óta tartanak fenn kapcsolatot. A kizárólag a Grande Champagne régióból származó párlatokra kötnek szerződéseket, az átvételt minden évben szigorú minőség-ellenőrzés előzi meg. Ezt követően a Delamain saját pincéiben érleli, majd keveri ki italait. A Delamain név alatt megjelenő konyakok magas minősége hosszú idők óta elismert, olyannyira, hogy egyéb gyártók gyakran hozzájuk hasonlítják a termékeiket.
A Delamain Vesper megalkotásakor felhasznált konyakokat tovább érlelik, mint a Pale & Dry esetében. Az egyes konyakok egymástól elkülönítve, 350 literes, limousini tölgyfából készült hordókban érlelődnek. Ezt a fázist a keverés, aztán pedig két éves együttérlelési időszak, az ún. házasítás követi. A Delamain Vesper ezáltal nemesedik egy egészen telt, érett és kifinomult konyakká.
Vélemények
Paraméterek
Illat | Az aromák teljessége. Parfümök, bársonyosság, nyomokban fa, száraz bor és vanília. |
Íz | Telt, érett, kivételesen lágy, intenzív gyümölcsösség. |
Palackozó | DELAMAIN |
Érlelési idő | 35 |
Régió | Franciaország |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 40 % |