Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
85.190 Ft
Menny.:db

Delamain Early Landed 21 éves 1999 Révélation cognac (0,7L / 42,2%)

85.190 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Előrendelhető
Egységár: 121.700,00 Ft/liter
Egy régi véletlen sikert újjáélesztve ezt a konyakot a Delamain nem saját érlelő raktáraiban, hanem Anglia földalatti pincéiben érlelte 20 éven át.

Leírás

A 2020-as évtized sok újítást hoz a hagyományokhoz hűen ragaszkodó Delamain konyakház életébe, ezek közül a legnagyobb egy teljesen új sorozat, a 'Pleiade" életre hívása. A görög eredetű francia szó különleges művészi munkát igénylő alkotásokat, kollekciókat takar. A márkán belül három kollekció jelent meg 2020-ban (Elegance, Plenitude, Apogée), amelyek 2021-ben egy negyedik kollekcióval is kiegészülnek - ez a Révélation.

A sorozat tagjaként megjelenő Early Landed kiadáshoz az 1999-ben betakarított szőlőből származó konyakot kicsi, 270 literes hordókban 2000-ben szállították az angliai Bristolba, ahol a hordók nyolc évet töltöttek egy nedves, földalatti raktárban, majd 12 évre átkerültek egy folyóparti raktárba, Liverpoolba, és végül 2020-ban a Delamain pincemestere visszahívta őket egy rövid időre a jarnaci pincékbe. A 00/020-1-as számú hordó 2020 novemberében palackozásra is került, amiből 275 palack konyak került forgalomba világszerte.

Ez az érlelési hagyomány egy olyan korra nyúlik vissza, amikor a bort és egyéb párlatokat hordókban szállították Angliába, ott kellett tárolni és palackozni, hogy a megrendelő kereskedők figyelemmel kísérhessék a végső folyamatot. Hamarosan kiderült, hogy a boroshordók tartalma London, Bristol és Liverpool vízparti raktárainak nedves, hideg körülményei között konyakká érlelődött, még ha ez nem is volt cél. Ezek könnyebb, lágyabb stílusúak lettek, mint azok, amelyeket Franciaországban érleltek.

Ezt a véletlen sikert lovagolta meg a Delamain amikor úgy döntött, hogy hordókat szállít Angliába erre az egyedülálló érlelésre. A magas páratartalom (amelynek szintje ritkán van 95% alatt), és az alacsony hőmérséklet (8-12 ° C) lehetővé tette a párlat gyorsabb érését és az "angyalok jussának" minimálisan tartását.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Paraméterek

Palackozó DELAMAIN
Lepárlás éve 1999
Palackozás éve 2020 év
Érlelési idő 21
Ürtartalom 0.7 l
Alkoholtartalom 42,2 %