Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Citadelle gin Franciaországból

Citadelle gin Franciaországból
Ma már szerencsére nem kell beutazni a fél világot, hogy minőségi gineket és tonikokat kóstolj. Elég, ha szétnézel nálunk akár üzleteinkben, akár a „neten” és kényelmesen a fotelből válogatsz a csábító kínálat között. Ilyen kiválóság a Citadelle is.

A Citadelle gint a Maison Ferrand konyakgyártó adja ki a 80-as évek vége óta. Nevét a 18. században, Dunkerque városában épült, Francia Királyi Lepárlóról kapta.

Gin Citadelle (0,7 l, 44%)

Ennek a ginnek a dekoratív palackján feltűnik azon 19 fűszernövény képe, amellyel e kiváló gint ízesítik. Különlegességét az adja, hogy olyan lepárlóüstben párolják le, amilyeneket a konyakok lepárláshoz is használnak, az üstöket pedig közvetlenül tűzzel melegítik, nem a már mindenütt elterjedt gőzzel. Ehhez a ginhez nem adnak cukrot, csak természetes alapanyagokból készül. A fűszereket 72 órán át áztatják az alappárlatban, majd még egyszer lepárolják.

A GinNet tippje: Próbáld ki J.Gasco Cseresznyés tonikkal.

Gin Citadelle Jardin d'Été (0,7l, 41,5%)

Ezt a palackozást az italmárkát megalkotó Alexandre Gabriel felesége, Debbie álmodta meg, akit meseszép kertje inspirált. A borókafák árnyékában ezer színben pompázó virágok és az illatozó gyümölcsbokrok adták az „impulzust” egy még gyümölcsösebb íz megalkotására. E különleges ginben ott burjánzanak a dinnye, a citrom és a narancs frissítő jegyei. Erre utal a gin neve is: jardin d'été, azaz nyári kert. Legszívesebben beleharapnál.