Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
3.590 Ft

Château Beaubois Cuvée Les Duos de Beaubois Blanc 2018 (0,75 l, 12,5%)

3.590 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Előrendelhető
Egységár: 4.786,66 Ft/liter
Viognier és Vermentino házasításából született, mely egy gyümölcsös, friss és ropogós bort ad nekünk.

Leírás

A birtok nevének eredetéhez egészen a 13. századig kell visszanyúlni. A Franquevaux-i apátság szerzetesei ekkor fedezték fel a terület talajának kivételes minőségét, ami abban az időben fenyő és tölgyfaerdőknek adott otthon. A vidéket megtisztították a szőlőnek és az olajfáknak, ám nevében emléket állítottak az eredeti állapotoknak, így kapta a Beaubois (Beautiful Forest) nevet.

Az 1920-as évek elején vásárolta meg a birtokot Margueritte Mouret és nem sokkal később, már hazai és külföldi piacra is értékesítettek bort. Az ültetvény területe az évek folyamán megduplázódott, minden generáció tett hozzá egy kicsit.
Jelenleg a birtokot Francois és Fanny vezetik, a család 4. generációs borászai. Mindketten a legtöbbet próbálják meg hozzátenni saját személyiségükből és tehetségükből. Francois gondoskodik a szőlőről, lázasan kutat az új módszerek után, hogy minél kiválóbb borokat tudjanak előállítani. Fanny a borkészítésben vállal oroszlánrészt, folyamatosan magas minőségű borokat produkálva.

A birtok
Az ültetvény teljes egészében egy déli fekvésű lejtőn fekszik. Talajában, mely túlnyomórészt agyagos-krétás, nagy mennyiségben található a neogén földtörténeti időszakból visszamaradt kőzet. A birtok a Petite Camargue-i tavakra néz, melynek sajátos klímáját köszönheti a terület, hűvös éjjeleket és száraz, meleg nappalokat.

A Château Beaubois szőlőültetvénye apró parcellákból áll (0,8 – 1,6 hektár), amelyek 90%-a egy 700 méteres sugáron belül található, így biztosítva a talajminőség állandóságát.
Minden parcellának saját neve van, melyet egy történet, vagy esemény után kapott.

Viognier és Vermentino házasításából született, mely egy gyümölcsös, friss és ropogós bort ad nekünk. Ízével egyből jókedvet, vidámságot, frissességet hoz.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Paraméterek

Palackozó CHÂTEAU BEAUBOIS
Régió Franciaország
Jelleg Száraz
Ürtartalom 0,75 l
Alkoholtartalom 12,5 %