Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Christian Drouin calvados Pomme Prisonniere (0,9L / 40%)
32.990 Ft
28.690 Ft
Kedvezmény: 4.300 Ft 13%
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 28.690 Ft
Menny.:db

Christian Drouin calvados Pomme Prisonniere (0,9L / 40%)

32.990 Ft
28.690 Ft
Kedvezmény: 4.300 Ft 13%
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 28.690 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Nincs raktáron
Alma az üvegben! Na, de hogy került bele?!

Leírás

Az első Pomme Prisonniére-t még 1981-ben értékesítette Christian Drouin. Az ötletet, hogy gyümölcsöt zárjanak az üvegbe, Didier Alleaume úrtól vette, akivel véletlenül futott össze egyszer, és akinek a családja már négy generáció óta ajándékozta meg ily módon a kivételezetteket. Christian Drouin számára egyből adódott az ötlet, hogy miért ne próbálhatná meg ugyanezt almával és calvadossal. Ők ketten összefogtak és árulni kezdték Pomme Prisonniére név alatt. A terméknek akkora sikere lett, hogy a Pomme Prisoniére elnevezést ma már gyakran egy italfajta általános nevének hiszik.

Áprilisban a virágok rózsaszín és fehér lepellel fedik be a fákat. Májusban, a hervadó virágok közepén kezdenek el kifejlődni a gyümölcskezdemények. A nem megtermékenyített gyümölcsök hamarosan lehullnak, így csupán az embriók 5%-a növekszik végül almává. Ha valaki az üveg elhelyezésével a nem megtermékenyített gyümölcsök elhullásáig vár, akkor könnyen előfordulhat, hogy a flaska nyaka már túl szűk lesz. A karaf túl korai kirakása viszont a gyümölcsre nézve járhat veszélyekkel. A nehézség tehát a megfelelő időpont megválasztásában áll, amikor is az üveg úgy helyezhető fel az ágra, hogy aztán az almakezdemény a nyár folyamán szabadon tudjon fejlődni. Szeptemberben aztán, az üveget elválasztják a fától, óvatosan kitisztítják, és megtöltik Christian Drouin féle Pays d’Auge calvadossal. Az áztatás hosszú hónapjai alatt az alma aromái keverednek a calvadossal, és kialakul egy különleges (amolyan) ágyas calvados: a Pomme Prisonniére.

A magas hibaráta ellenére minden évben piacra bocsátanak néhány palacknyit ebből a nemes nedűből. Annak érdekében, hogy az ital eredeti minőségében megmaradjon, tartsuk mindig úgy, hogy a gyümölcsöt teljesen ellepje a calvados.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Paraméterek

Illat
A sültalma, a mandula és a nyomokban megjelenő fűszerek harmonikus elegye.
Íz
Először a gyümölcsös, majd a vaníliás és fás jegyek erősödnek meg.
Palackozó CHRISTIAN DROUIN
Régió Franciaország
Ürtartalom 0,9 l
Alkoholtartalom 40 %