Leírás
A Christian Drouin nagyszerű italai a legjobb calvadosok közé tartoznak. Számtalan díjat nyertek, nagyon nagy presztízzsel rendelkeznek világszerte, 2013-ban pedig az Év Európai Szeszgyártójává választották. Ha eddig valamiért nem kedvelted vagy nem ismerted a calvadost, akkor kóstold meg a Drouin calvadost, és egyből beleszeretsz ebbe a zseniális italba. A gyümölcs frissessége és a hordós pihentetés hatására kialakuló érettség, kerekség egyaránt jellemzi.
A Drouin család egészen egyedülálló évjáratos sorozattal bír, amelyben különleges minőségű, számos díjat elnyert darabok vannak, egészen az 1939-es (!) esztendőtől.
Mivel Christian Drouin a 60-as években fogott bele a calvados készítésbe, ezért a korosabb italok még nem a Drouin család keze alatt lettek lepárolva. Számos közülük (A.O.C. jelzéssel a címkén) akkor lett felvásárolva, amikor a híres termelők birtokai még nem rendeződtek besorolt calvados régiókra (Pays d’Auge, Domfrontais stb.), hanem szétszórva voltak megtalálhatók.
Az évjárat nem a szüret, hanem a lepárlás évét jelöli, amely rend szerint a szüretet követő év elején történik, a címkén pedig a palackozás dátuma is feltüntetésre kerül.
Ha pedig több mindenre is kiváncsi vagy a Drouin calvadosokkal kapcsolatban, látogass el a márka hivatalos magyar oldalára, a calvadosnet.hu-ra!
Vélemények
Paraméterek
Palackozó | CHRISTIAN DROUIN |
Lepárlás éve | 1996 |
Régió | Franciaország |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 42 % |