Az Aviation egy klasszikus ginkoktél, amelynek a keletkezése a 20. századfordulóra nyúlik vissza, és először Huge Enslinn "Receptek vegyes italokhoz" című könyvében jelent meg 1916-ban, amikor a New York-i Hotel Wallick bárpultosaként dolgozott. Később szinte teljesen feledésbe merült, mert az ital egyik összetevője, a crème de violette likőr az 1960-as években eltűnt a piacról. Most azonban már beszerezhető az ital, igaz más cégtől.
Összetevők
60 ml gin
15 ml maraschino likőr
10 ml Joseph Cartron Creme de Violette (0,7L / 20%)
20 ml, frissen facsart citromlé
1 db konyak-cseresznye
Elkészítés:
Adjuk a gint, a maraschino likőrt, a creme de violette-et és a citromlevet egy jéggel teli shakerbe, és rázzuk jól össze. Ezt követően szűrjük át egy koktélos pohárba.
Díszítés: egy darab konyak-cseresznyével (és lehetünk kreatívak narancshéjjal)