Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
ABK6 VSOP Premium cognac mini (0,05L / 40%)
2.990 Ft
Menny.:db

ABK6 VSOP Premium cognac mini (0,05L / 40%)

2.990 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Nincs raktáron
Egységár: 59.799,98 Ft/liter
A 70cl-es változat provokatív, egyedi csomagolása egy 15 éves, óarany színű blendet rejt, amely mini formájában is ízelítőt ad a termékből.

Leírás

A provokatív, egyedi csomagolás egy 15 éves, óarany színű blendet rejt, amelyet elsőre gyümölcsös és fás illatjegyek jellemeznek, majd a briós, a vanília, az alma és a fahéj aromái tárulnak fel.

A Domaine de Chez Maillard már több mint 200 éve foglalkozik konyakkészítéssel. A környéket, ahol ez a birtok elhelyezkedik, régebben "Champagne de Blanzac"-nak nevezték, utalva ezzel a Champagne-területekéhez hasonló meszes talajra, amely kiválóan alkalmas konyakkészítéshez való borok termelésére.

A birtok generációkon keresztül a Leyrat-család tulajdonában volt. A Leyrat konyakokat a mai napig megtalálhatjuk számos csúcskategóriás francia étteremben, illetve a moszkvai Kreml konyaklistáján is.

A 90-es évek közepén a birtokot Francis Abécassis vásárolta meg, aki az új generációs konyakkészítő üzletemberek közé tartozik. Jelenleg több mint 250 hektár területtel rendelkezik a konyakrégióban, valamint 3 millió palacknyi konyakkészlettel, amelynek átlagos érlelési ideje 15 év. A cég legegyedibb termékcsoportja az ABK6 (kiejtés: é-bí-kéj-szix), amelynek neve a tulajdonoséból (Abécassis = ABK6) származik. A legtöbb más konyakkal ellentétben az ABK6 konyakok egybirtokos (single estate) konyakok. A cég tartja kezében a teljes gyártási folyamatot a szőlőtermesztéstől a lepárláson át az érlelésig, a keverésig és a palackozásig. Az ABK6 számos nemzetközi versenyen ért már el sikereket gazdag ízével és aromájával, illetve modern és innovatív csomagolásával. Miközben a konyakpiacot az örökségre és a hagyományokra alapozó cégek uralják, az ABK6 új kategóriát hozott létre az egybirtokos konyakokra jellemző egyediség és minőség, valamint a modern megjelenés ötvözésével.

Elnyert díjai közül néhány: Saveurs Poitou-Charentes, 2007: aranyérem. Concours GÉnéral Agricole, Párizs 2006: aranyérem. China Wine & Spirits Competition, 2006: aranyérem. International Wine&Spirits Competition, London 2005: aranyérem és best in class. Brussels Spirits Awards, 2005: aranyérem.

Illat: Komplex, párolt gyümölcs, nemesfás aromák, briós, vanília, alma és fahéj.

Íz: Gazdag struktúra, vanília, nemesfás aromák.

Lecsengés: Hosszú.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Paraméterek

Illat
Komplex, párolt gyümölcs, nemesfás aromák, briós, vanília, alma és fahéj.
Íz
Gazdag struktúra, vanília, nemesfás aromák.
Palackozó DOMAINES FRANCIS ABÉCASSIS
Érlelési idő 15
Régió Franciaország
Ürtartalom 0,05 l
Alkoholtartalom 40 %